Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Dit zijn de 5 mooiste stranden van Mallorca

Mallorca is ook dit jaar weer een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlandse toeristen. En dat is niet zo vreemd. Mallorca staat garant voor aangename temperaturen, pittoreske dorpjes, prachtige groene valleien en heerlijk eten. Maar de adembenemende stranden vormen misschien wel de grootste aantrekkingskracht van het eiland. Het eiland telt in totaal ongeveer 180 verschillende stranden en baaitjes. Vlieg jij deze zomer naar Mallorca en wil jij weten welk strand je zeker niet mag missen? In deze blog hebben wij de 5 mooiste stranden van Mallorca op een rijtje gezet! 

Hoe is deze top-5 tot stand gekomen?
Deze lijst met de top-5 mooiste stranden is opgesteld door Holidu. Dit boekingsportaal voor vakantiehuizen heeft via open data uit Google Maps de beste stranden op Mallorca uitgezocht. Let op: alleen stranden met 100 stemmen of meer zijn meegenomen in het overzicht. 

1. Cala Figuera

4.7/5 sterren (1.235 stemmen)
Cala Figuera is het best beoordeelde strand van Mallorca en staat dus op nummer 1! Cala Figuera vind je op het schiereiland Formentor dat gelegen is in het noorden van Mallorca. Het is een uniek ongerept strand met zowel stukken zand als grind en steen. Het strand wordt ingesloten door hoge bergen. De combinatie met het blauwe water maakt dit tot een prachtig plaatje. Je kunt hier geweldig mooi snorkelen. Let op: vanaf de parkeerplaats moet je wel ongeveer 20 minuten lopen. 

2. Cala Llombards

4.7/5 sterren (122 stemmen)
De tweede plek wordt ingenomen door Cala Llombards. Net als Cala Figuera wordt het strand beoordeeld met een 4.7, maar dit is gebaseerd op minder stemmen. Cala Llombards vinden we terug in het zuidoosten van Mallorca bij de stad Es Llombards. Het strand is ongeveer 150 meter breed. Het is een aangenaam zandstrand met heel mooi blauw helder water. Dit maakt Cala Llombards een perfect strand om te zwemmen en te snorkelen. Dankzij de gunstige ligging is het gemakkelijk om koraal of vissen te zien onder water. 

3. Caló des Moro

4.6/5 sterren (5978 stemmen)
Op de derde plek noteren wij Caló des Moro. Door veel toeristen wordt dit gezien als de mooiste baai van het eiland. Wanneer je hier aankomt dan voelt het aan of je in een paradijs bent beland. Het is een relatief klein strand wat niet heel duidelijk wordt aangegeven. Maar als je er eenmaal bent aangekomen is Caló des Moro meer dan de moeite waard. Het is een relatief klein strand (ongeveer 40 meter breed) met fijnkorrelig en licht zand. Het blauwe zeewater is ondiep en rustig waardoor het heel geschikt is voor een dagje strand met de kids. 

4. Cala Mesquida

4.6/5 sterren (5405 stemmen)
Nog zo’n bijzonder strand op Mallorca is Cala Mesquida. Dit paradijs vind je terug in het noordoosten van het eiland. Het leuke van Cala Mesquida is dat het wat meer afgelegen ligt. Het gebied rondom het strand is in 1991 uitgeroepen tot een officieel natuurgebied. Om die reden vind je in de omgeving niet veel hotels. Dit maakt dat Cala Mesquida nog een heel authentiek en ongerept karakter heeft. Dit strand is ongeveer 500 meter lang en 150 meter breed. Dankzij de hoge waterkwaliteit en helderheid is dit strand erg geliefd bij duikers en snorkelaars. 

5. Cala Agulla

4.6/5 sterren (3804 stemmen)
Cala Agulla is een strand ongeveer 2 kilometer verwijderd van Capdepera, helemaal in het noordoosten van Mallorca. Het is direct een van de meest oostelijke stranden van het eiland. Vergeleken met de andere stranden is het een relatief rustige plek. Je vindt hier het kenmerkende plaatje met goudgeel zand en helderblauw water. Het strand wordt omringd door indrukwekkende dennenbossen en bergen. Er is standaard toezicht aanwezig wat het ook een heel kindvriendelijk strand maakt. Tegen betaling kan je gebruik maken van ligbedden en parasols. 

Volledige top-10 met mooiste stranden op Mallorca

Krijg je na het lezen van deze blog nog niet genoeg van alle prachtige Balearische stranden? Hieronder vind je de volledige top-10 zoals deze is uitgezocht door Holidu. Ga je binnenkort op vakantie naar Mallorca? Houd dit lijstje er dan zeker bij en stippel jouw ideale route uit om alle toffe strandjes en baaitjes te bezoeken

#StrandAantal stemmenScore
1Cala Figuera1.2354.7
2Cala Llombards1224.7
3Caló del Moro5.9784.6
4Cala Mesquida5.4054.6
5Cala Agulla3.8044.6
6Cala Mondragó3.7624.6
7Platja de Cala Gat2.7234.6
8Sa Calobra2.1984.6
9Cala des Mago1.9694.6
10Platja de Muro1.6774.6
Top-10 stranden Mallorca (bron: Holidu)