Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een vakantie naar de Lofoten

Waarom ook u zeker eens naar de Lofoten moet? In het noorden van Noorwegen liggen de Lofoten. Een bijzondere eilandengroep met karakter en natuurlijk schoonheid. Men zegt natuurlijk al vaak dat foto’s meer zeggen dan woorden. Met deze blogpost kunnen we die theorie wederom onderschrijven. Want ook al klinken de Lofoten in Noorwegen op papier zelfs al interessant, u moet er zijn geweest om de schoonheid echt te bevatten. Nou zijn busreizen naar Noorwegen sowieso al populair in verband met de prachtige natuur, maar lang niet allemaal gaan ze ook daadwerkelijk langs de Lofoten. Met het beschrijven van de onderstaande 4 grote bezienswaardigheden proberen we u te overtuigen om bij het boeken van een rondreis door Noorwegen te zorgen dat u ook de Lofoten zult passeren!

Dorpen Lofoten Noorwegen

De Lofoten bestaan uit talloze eilandjes in het Noorden van Noorwegen. Sommige van deze eilanden zijn bewoond, andere niet. De meeste dorpjes zijn sowieso klein, schattig en zoals u kunt zien erg fotogeniek. De dorpen bestaan voornamelijk uit kleine houten huisjes in vrolijke kleuren langs de randen van de eilanden. Met een vakantie naar de Lofoten zult u natuurlijk niet alle eilanden kunnen bezoeken, maar probeer zeker de mooiste gebieden van Scandinavië aan te doen.

Noorderlicht Lofoten

De aurora borealis, in Nederland vooral bekend als het Noorderlicht, is een van de natuurlijke schoonheden die u in de Lofoten kunt bewonderen. Kunt u het al voor u zien? Langs het strand, tussen de bergen genieten van dit prachtige natuurverschijnsel onder het genot van een warm drankje of misschien wel een wijntje? Een onvergetelijke ervaring.

Stranden Lofoten

Als we aan Noorwegen denken zullen mooie stranden misschien niet het eerste zijn waar u aan denkt. Toch heeft Noorwegen een flinke kustlijn dus strand is er genoeg. Helaas is het klimaat niet geschikt om eindeloos te zonnen op deze stranden, maar dat maakt ze niet minder mooi om lekker in alle rust langs te wandelen. Bezoekt u de Lofoten met de bus? Dan zult u deze enkele mooie stranden aandoen.

Zomer Lofoten

Hoewel de winter alles wat knusser maakt in Noorwegen en u kans heeft om het noorderlicht te zien, heeft het bezoeken van de Lofoten in de zomer ook absoluut voordelen. In de zomer is de temperatuur namelijk gewoon lekker zomers en is alles ontzettend mooi en groen. Dit maakt de zomer perfect voor lange wandelingen door de bergen of langs de kust. Bovendien is het aanbod vakanties naar Noorwegen in de zomer veel groter.