Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor jouw trip naar Valencia

Valencia is de hoofdstad van de provincie die de zelfde naam heeft, deze prachtige stad ligt aan de Middellandse Zee. Valencia is een toeristische bestemming, veel mensen kiezen ervoor om hier hun vakantie te vieren. Dit komt door de belangrijke geschiedenis die Valencia heeft, de mooie bouwkunst, de evenementen en omdat het één van de oudste standskernen heeft van Spanje. In de zomer ligt de temperatuur in Valencia rond de 30oC en in de winter wordt het niet kouder dan 16oC.

Wat is er te doen in Valencia?

Uit Valencia komt van oorsprong het typisch Spaanse gerecht paella. De beste Paella is dan ook nergens anders te vinden dan daar. Valencia kent nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kathedraal
Zo heb je de kathedraal van Valencia, deze ligt in het centrum aan het plein Plaza de la Reina. Er staan nog een aantal stukken van de kathedraal die nog uit de zesde eeuw na Christus komen. Eerst stond er op de plek van de kathedraal een grote moskee, maar in 1238 is er besloten om van deze moskee een grote kathedraal te maken.

Ciutat de les Arts i les Ciències
Dan heb je de Ciutat de les Arts i les Ciències, dit is een cultuur en wetenschappelijk centrum van de bekende architect Santiago Calatrava. Dit museum biedt verschillende tentoonstellingen over technologie en wetenschap. Op de benedenverdieping is het toegestaan om zonder ticket naar binnen te gaan, hier wordt een tijdelijke tentoonstelling gehouden. Voor de rest van het museum heb je wel een toegangsticket nodig, hier worden andere interactieve tentoonstellingen gehouden en wetenschappelijke workshops.

Stadsstrand en haven
Valencia heeft ook een stadsstrand met allerlei voorzieningen en wat vlak naast de haven ligt. Bij deze haven is veel te doen, zo zijn er verschillende horecagelegenheden en beschikt het over veel gezellige terrassen. In buurt van Valencia vindt je nog meer mooie stranden. Zo heb je het strand Playa de El Saler, dit ligt net buiten de stad en Playa La Devesa ligt bij het Parque Natural de la Albufera, dit ligt ongeveer 8 km. van Valencia af.

Overige bezienswaardigheden
Zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Valencia te vinden, zoals Plaza del Ayuntamiento, Eixample, L’Oceanogràfic, La Lonja de la Seda, Plaza de Toros, het voetbalstadion en nog veel meer bijzondere plekken waar je zeker even naar toe moet gaan. Voor de mooiste vakantiehuizen in de omgeving van Valencia bezoek taha.nl.