Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Ontwikkelingen bij vliegvelden in Duitsland

Schiphol is het duurste vliegveld van Nederland, Duitsland populairder wordt steeds populairder. Het Nederlandse vliegveld Schiphol is de laatste jaren vors duurder geworden, de Nederlanders kiezen daarom voor andere alternatieven. Duitsland is een van die alternatieven. De tickets zijn goedkoper, en voor de oost-Nederlanders is het dichtbij.

Duitsland in trek bij reizigers
Duitsland is al jarenlang een populair land om vanaf te vliegen. Dat heeft voornamelijk te maken met de bestemmingen vanaf Duitsland en de ticketbelasting die in Duitsland vele malen lager is dan in Nederland. Nederland hanteert hoge tarieven, in tegenstelling tot Duitsland. Voor de mensen uit oost Nederland is het al jarenlang een gewoonte om via Duitsland te vliegen. Vliegvelden zoals Dusseldorf Airport en Weeze Airport zijn onder de Nederlanders erg bekend. De vliegvelden zijn namelijk veel groter en de doorstroming is veel sneller.

Tourisme via Duitsland?
Of het verplaatsen van de toeristen in de toekomst een grote impact heeft op Schiphol is nog maar de vraag. Zoals het er nu uit ziet maakt het voor Schiphol niet heel erg veel uit. Er zijn namelijk vele reisbureaus die Schiphol hanteren als plek van vertrek en aankomst. Echter zijn er wel een aantal reisbureaus die nu overstappen op Dusseldorf Airport.

Weeze
Het Duitse vliegveld dat net over de Nederlandse grens ligt vreest voor het heffen van de tol. De Duitse politie wil hier ook niet aan mee werken maar de regering wil dit plan doorvoeren. “Een erg beiers plan”, aldus directeur Ludger van Bebber, directeur van vliegveld Weeze. Volgens van Bebber houdt de regering geen rekening met andere regio’s. Eerder had het vliegveld al te maken met het verhogen van de vliegbelasting waardoor er vele Nederlanders afhaakte en het vliegveld minder passagiers kregen. Momenteel is zo’n 40% van de reizigers afkomstig uit Nederland, de negatieve effecten zijn daarom voor dit vliegveld ook niet te overzien. Van Bebber hoopt daarom ook dat het Duitse plan nog aangepast wordt zodat het voor Nederlandse reizigers nog wel rendabel is om vanaf Weeze airport.

Dusselfdorf
In Dusselfdorf is het mogelijk om je auto weg te laten zetten door een robot. De Duitse luchthaven had soms te kampen met parkeerproblemen. Daarom is deze robot beschikbaar gekomen, parkeren gaat sneller dan ooit. Vooral reizigers die naar binnen willen gaan kunnen erg profiteren van deze machine. De robot pakt de auto’s en schuift de auto op een vrije plaats. Voordat de reiziger naar de terminal wil moet de auto geparkeerd worden. Normaal gesproken kost dit veel tijd maar dat lost deze robot op. De passagier kan de auto in en inname box rijden. Vervolgens wordt er door middel van een laserscan de maten ingegeven, dit gebeurt automatisch.

Door middel van de Premium Plus Parking App kan de QR-code van het display gescand worden, zodat de auto weer snel te vinden is. Het systeem is 100% automatisch. Ook het ophalen van de auto’s gaat nu veel sneller. De robot kan de vluchtnummers inlezen en zorgt ervoor dat de auto voor de passagier klaar staat wanneer het vliegtuig is geland. Goedkoop is het parkeren met deze supersnelle robot niet. Per dag wordt er een bedrag van 29 euro gevraagd. Langer parkeren is ook niet goedkoop, 24,50 euro per dag. Momenteel is er plaats voor 249 auto’s, deze worden in de toekomst wellicht uitgebreid. Tijdens de parkeer periode is de auto geheel verzekerd tegen schade.