Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Genieten van luxe resorts in Curacao

Boek een last minute Curacao en de vakantie zal onvergetelijk zijn. Wuivende palmbomen, prachtige witte zandstranden, zilte zeelucht, heerlijk eten, mooie vakantie bungalows en resorts, en altijd de zon. Curacao is Nederland in de tropen maar dan toch met zijn geheel eigen creoolse identiteit. Curacao is ook nog steeds vol met Nederlandse invloeden.

Koninkrijk Der Nederlanden
Curacao is nog steeds onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, echter niet meer als onderdeel van de Antillen maar als geregistreerd zelfstandig land. Nederlanders hebben geen visumplicht bij het binnenreizen.

Vliegen naar Curacao

Zowel de KLM als ook Martinair vliegen dagelijks vanaf Schiphol op Curacao, dus het land is gemakkelijk te bereiken. Echter sinds 9-11 is ook het toerisme in het gehele Caraïbische gebied teruggelopen, zo ook in Curacao. Jarenlang waren de Amerikanen de belangrijkste toeristen. Bij aankomst moet u zeker Willemstad bezoeken, dit is het kleurrijke kloppend hart van Curacao. Ondanks de dagelijkse vluchten zijn er talloze last minute vluchten te boeken naar Curacao. Sommigen vliegen verrassend via Miami, Newark of Tampa in de Verenigde Staten.

Curacao aanbiedingen

Curacao is een echt vakantieland, en de zonaanbidders komen hier ruimschoots aan bod. Echt een land waar de dikke truien uit mogen en de korte broek en de badslippers aan, en dat voor de duur van de gehele vakantie. Vele leuke stranden waar gezellige strandtenten en eethuisjes te vinden zijn. De Noordkust is over het algemeen wat onstuimiger en zwemmen of duiken is daar vrijwel niet mogelijk. De Atlantische oceaan beukt torenhoge golven op de kust. De zuidzijde van het eiland is het strandparadijs. Welklinkende namen als Lagun, Bullen Baai, Willibrordo, Punt Halve Dag, Daaiboot Baai, Boca Santa Maria en Westpunt Baai, zijn de plekken die de vele toeristen van Curacao aantrekken.

Curacao Duikparadijs

Curacao staat in het Caraïbisch gebied bekend om zijn uitmuntende duikmogelijkheden. Rondom het gehele eiland kan gedoken worden, echter de noordzijde is off-limits voor beginners en is ook beter met een boot te duiken. De west en oost punt en vrijwel de gehele zuidzijde van het eiland is prachtig. Mooie koraal riffen, gekleurde diepzee vissen en allemaal bereikbaar in niet meer dan 30 meter waterdiepte. Duiken in Curacao is zo gemakkelijk. Als u gebrevetteerd bent met minimaal twee sterren, of PADI Advanced dan mag u met uw eigen uitrusting vanaf elk strand te water. Spulletjes ophalen bij de duikschool, met de huurauto een strandje uitzoeken, heerlijk de dag door duiken, en s’avonds de spullen weer inleveren. Dit is de vrijheid die het duiken kan bieden op Curacao. Duiken vanaf een boot is ook mogelijk in Curacao. De vele duikscholen kunnen u ter plaatse de weg wijzen.