Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Griekse vakantie geheimen Kreta & Rhodos

Heb jij zin in een vakantie naar Griekenland? Bekijk dan zeker even de mogelijkheden van Kreta en Rhodos. Deze twee populaire regio’s in dit prachtige land zijn de moeite waard om te bezoeken. In deze blog beschrijven we een aantal mooie bezienswaardigheden van deze idyllische plekken. Een ideale vakantie om strand en cultuur te combineren, natuurlijk altijd met een heerlijk zonnige temperatuur.

De geheimen van Kreta
Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Je kan er het archeologisch museum in Heraklion bezoeken of het paleis van Knossos. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige bezienswaardigheden op het eiland. De natuur in Kreta heeft heel wat te bieden: de witte stranden aan de kustlijn en de gebergten met de befaamde kloven, een rijke fauna en flora, de olijf- en wijngaarden en zo veel meer. En dat allemaal op één eiland. Eerst en vooral heeft Kreta een prachtig klimaat. Niet te warm en niet te koud. Ideaal dus om enkele uitstapjes te plannen naar verschillende musea. Maar je kan er ook een stevige wandeling maken. De kloven tussen de bergen zijn zeker de moeite waard. Of is dit niet echt wat je in gedachten had? Dan kan je nog steeds van een rustige vakantie genieten op de witte stranden of in de gezellige dorpjes.

Een prachtige cultuur
Of wat dacht je er van om de Minoïsche cultuur te herbeleven? Kreta heeft veel unieke monumenten en andere overblijfselen van vroegere beschavingen opgegraven en stellen ze graag aan jou voor. Er is ook de mogelijkheid om andere eilandjes te bezoeken. Je vaart dan met een ferryboot naar een ander eiland zoals Santorini of Athene op het vasteland. Heb je nog geen vakantie gepland en moet je er eens dringend tussenuit? Dan is Kreta een ideale mix van alles wat je nodig hebt om een prachtige vakantie te beleven!

Rhodos
Rhodos is een Grieks eiland ten westen van Turkije. Rhodos heeft zowel mooie kei-stranden als zandstranden. De meeste kei-stranden liggen in het westen van het eiland, de meeste zandstranden in het oosten. Ga dus even na welk soort strand je bestemming hoort te hebben en stel je selectie erop af. Hoe er rekening mee dat het in de zomer warmer is aan de westelijke stranden door het ontbreken van een frisse zeebries.

Geweldige natuurgebieden
Wie graag eens uit zijn luie ligzetel komt, kan tal van mooie dingen bezoeken. De vlindervallei is hier een mooi voorbeeld van. In de zomermaanden is de vallei de thuis van miljoenen vlinders. Ook in Emponas, een gezellig bergdorpje, kan je van mooie vergezichten genieten. Van uit de bergen heb je een prachtig zicht op Rhodos. Ook Rhodos heeft een Akropolis, net zoals in Athene. Deze Akropolis is weliswaar kleiner dan die in de hoofdstad, maar moet niet onderdoen voor zijn grote broer. De Akropolis in Lindos is één van de mooiste in Griekenland.

Museum en strand gecombineerd
Op Rhodos zijn enkele interessante musea te vinden. Het archeologisch museum, het Byzantijsn museum en het Gemeentelijk schildersmuseum zijn enkele aanraders. Zo zie je dat Rhodos niet enkel en alleen geschikt is voor strandvakanties, maar dat het idyllische eiland je heel wat cultuur kan bijbrengen.