Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Onderzoek

Welkom op de onderzoekspagina van vakanty.nl. Regelmatig doen we kleine en/of grotere onderzoeken naar vakantie gerelateerde thema’s (denk dan aan vakantiebestemmingen, hotels, verzekeringen, belastingen, vliegtickets, shopping, kortingsacties, boekingskosten, en ga zo maar door). We hebben besloten deze onderzoeken deels kort uit te werken en te delen op deze pagina. Deze zijn vrij over te nemen mits er een correcte bronvermelding aan het artikel wordt toegevoegd.

Onderzoeksresultaten

  • Oktober 2019: Toeristenbelasting in Nederland
    In Nederland lopen de kosten die toeristen betalen voor een overnachting flink uiteen. Zo zijn er gemeenten waar je meer dan €7 per nacht moet neertellen. Ook zijn er meer dan 50+ gemeenten die op dit moment nog geen toeristentax heffen. In de toekomst verwachten we echter dat dit aantal flink zal teruglopen. Voor Nederlandse gemeenten is de toeristenbelasting een eenvoudige en simpele bron van inkomsten.

Nieuwe onderzoek uitvoeren

Heb jij een interessant onderwerp waar jij onderzoek naar doet en wil je dit samen met vakanty.nl naar buiten brengen? Naam dan contact met ons op. Heb jij relevante data en beschik je niet over de middelen om hier zelfstandig onderzoek naar te doen? Ook dan willen we je graag ondersteunen.