Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Waar naar toe op vakantie in Zwitserland?

Op vakantie naar Zwitserland? Dit veelzijdige land heeft tal van mooie bestemmingen om te bezoeken. In deze blog vind je meer informatie over de verschillend kantons/regio’s die je in dit land kunt bezoeken.

Berner Oberland
Het Berner Oberland is een van de mooiste streken van Zwitserland. Een combinatie van met sneeuw bedekte bergtoppen, frisse lucht, zomerhitte, grillige rotsen en weelderig glooiende groene heuvels zijn fascinerend. Het Berner Oberland is een “Eldorado” voor het maken van wandelingen. Het Berner Oberland is 100% puur natuur, van romantische oevers van het meer van Thun tot de eindeloze bossen en vrieskou op de gletsjers.

Interlaken is een mooie plek om de regio van het Berner Oberland te verkennen. Dit kleine stadje ligt tussen de meren, Thunersee en Brienzersee dichtbij de toppen van de Jungfrau, Mänch en Eiger. Ten oosten van Interlaken vind u de ski-en wandelgebieden van Grindelwald. Dit typisch Zwitserse dorp is gelegen aan de noordkant van de Eiger. Het Lauterbrunnental is adembenemend – zelfs doorgewinterde alpinisten noemen het de mooiste vallei in Europa! Een immens U-vormige dal met aan weerszijden een diepte van 1.000 m , overgoten door zo’n 72 watervallen, is het uiterst spectaculair.

Het westelijk deel van het Berner Oberland is bekend om het schitterende skigebied van Gstaad, het Simmental, Frutigenland en Hasliberg in de regio. Gstaad is charmant, vol met gerestaureerde houten chalets. Thun en het gebied rondom Thun is genieten van een unieke combinatie van meer en de bergen. Het milde klimaat dat duurt tot ver in de herfst. Men noemt het ook wel “de Rivièra van het Berner Oberland”.

Centraal-Zwitserland
Centraal-Zwitserland ligt in het hartje van het oorspronkelijke Zwitserland en bestaat uit de kantons Uri, Schwyz, Luzern, Oberwalden, Nidwalden en Zug. Dit bergachtige land rondom het Vierwoudstrekenmeer wordt gekarakteriseerd door kristalheldere meren en is rijk aan historische bezienswaardigheden in een adembenemend landschap. Het is een veelzijdig gebied waar zowel hoge bergen als glooiende heuvels liggen. Het vredige landschap wordt omgeven door idyllische dorpjes. In het gebied liggen ook de mondaine steden als Zürich en Bern.

Oost-Zwitserland
Het prachtige Oost-Zwitserland is bekend om het Bodenmeer en de Alpengebieden met prachtige panorama’s. De skigebieden zijn perfect voor mensen die houden van skiën en snowboarden. Het wordt gezien als een van de populairste wintersportgebieden tussen Zürich en Chur. De moeite waard is het hooggelegen dal Toggenburg (tussen Säntis en Churfirsten). Hier komen jaarlijks veel gezinnen op af. Tenslotte zijn de plekken  Braunwald en Elm in Glarnerland zeker de moeite waard om te overwegen.

Waadt
Het kanton Waadt ligt in het westen van Zwitserland met de hoofdstad van Lausanne aan het Meer van Genève Lausanne heeft een belangrijk commercieel centrum ,het is de vijfde grootste stad van Zwitserland met het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité.

Bovendien heeft Lausanne de eerste metro ( 2008 ) van Zwitserland. Andere grote steden met toeristische attracties in Waadt zijn de stad van Yverdon-les-Bains aan het meer van Neuchatel en Montreux met het beroemde Montreux Jazz Festival. In Nyon is het hoofdkantoor van de UEFA gevestigd.

Het hoogste punt van Waadt is de bergketen Les Diablerets (3210 m boven de zeespiegel). Op de gletsjer van Les Diablerets kan men in de zomer skiën en genieten van het geweldige uitzicht op de Mont Blanc (4807 m boven de zeespiegel).

Ticino
Ticino in het kanton ligt in het zuiden van Zwitserland. Ticino is een aanrader voor vakantiegangers die houden van de combinatie van wintersport, stadse flair en zuidelijke ambiance. Het boeit door zijn lifestyle en de Italiaanse taal.

Aan de andere kant van de Alpen wordt men ontvangen door een mild klimaat, palmen op schone stranden, lieflijke dalen, romaanse kerken en pittoreske steegjes die op geliefde piazza’s uitkomen. Ticino heeft prachtige Ski-afdalingen met een adembenemend uitzicht op het diepblauwe Lago Maggiore en het Meer van Lugano.

Wallis
Het kanton Wallis, of in het Frans Valais, grenst aan Frankrijk en Italië. Daardoor is de diversiteit in taal en cultuur groot. In het westen van Wallis wordt Frans gesproken, en in het oosten Duits. De taalgrens ligt tussen de plaatsen Sierre en Leuk in het Rhönedal. In totaal overschrijden meer als 50 toppen in Wallis de hoogte van 4.000 m. Wallis wordt gekenmerkt door het Rhönedal. Ten noorden van de Rhöne liggen de Berner Alpen, met onder andere de bergen Bietschhorn, Jungfrau en Mönch en de Aletschgletsjer en ten zuiden de Walliser of Penninische Alpen, met onder andere de Weisshorn, Matterhorn, Dom en de Monte Rosa. De Dufourspitze (4.634 m) in het Monte Rosa-massief is de hoogste berg die (deels) op Zwitsers grondgebied ligt. De Dom (4.545 m) is de hoogste berg die zich geheel in Zwitserland bevindt, de piramidevormige Weisshorn (4.505 m) is zeker één van de mooiste bergen van de Alpen, en de Matterhorn (4.478 m) zonder twijfel de bekendste. Onder de vele gletsjers spant de Aletschgletsjer de kroon, met een lengte van 23 km en een oppervlakte van 86 km² is het de grootste gletsjer van de Alpen.

Graubünden
Graubünden is het enige drietalige kanton van Zwitserland. De culturele diversiteit, landschappelijke schoonheid en een prima infrastructuur met gastvrije hotels, kabelbanen, zwembaden en sportfaciliteiten maken Graubünden zowel in de winter als in de zomer een toonaangevende vakantie bestemming.

Graubünden heeft 615 meren, 900 bergtoppen en 150 dalen. 43 procent van de inwoners leeft op een hoogte boven 1.000 meter. De hoogste berg is de Piz Bernina met 4.049 meter en het laagste punt ligt op de grens met Ticino op 260 meter. Wereldberoemde plaatsen in dit kanton zijn Davos en St. Moritz.