Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 10 attracties in Londen

Ga je binnenkort op vakantie naar Londen voor een leuke en voordelige citytrip? Dan is het handig om van tevoren te bedenken wat je allemaal wil gaan bekijken. Londen is een enorme stad met ontzettend veel mogelijkheden. Daarom vind je in deze blog de top-10 attracties en bezienswaardigheden van Londen.

1. The British Museum

De oorsprong van het British Museum ligt in de wil van de arts, natuuronderzoeker en verzamelaar Sir Hans Sloane (1660-1753). Hij verzamelde in zijn leven meer dan 71.000 voorwerpen, om deze voorwerpen in geheel te behouden na zijn dood droeg hij de gehele collectie over aan Koning George II in ruil voor een betaling van 20.000 pond aan zijn erfgenamen.

De collectie die grotendeels bestond uit boeken, manuscripten en natuurlijke preparaten met een aantal antieke voorwerpen (waaronder munten en penningen, prenten en tekeningen) en etnografisch materiaal. Het British Museum opende voor het publiek op 15 januari 1759. Het werd voor het eerst gevestigd in een zeventiende-eeuws herenhuis, Montagu House, in de wijk Bloomsbury. De toegang was gratis aan ‘alle leergierig en nieuwsgierig Personen’.

Tijdens het begin van de eenentwintigste eeuw, heeft het museum zijn openbare voorzieningen uitgebreiden met de opening van vier nieuwe permanente galeries in 2008/2009:

  • Chinese keramiek
  • Klokken en horloges
  • Europa AD 1050-1540
  • De Tomb-kapel van Nebamun: Oud-Egyptische leven en dood
  • Het museum is nu op zoek naar haar volgende grote bouwproject, de World Conservation-en congrescentrum, dat een nieuwe tijdelijke tentoonstellingsruimte zal omvatten.

2. Tate Modern

De Tate Modern is de nationale galerie van internationale moderne kunst. Het is gelegen in Londen en is een van de vier familie Tate galerijen, die selecties van de Tate Collection weer te geven. De collectie bestaat uit de nationale collectie van Britse kunst uit het jaar 1500 tot de dag van vandaag van de internationale moderne kunst. De andere drie galerijen zijn Tate Britain, ook in Londen, Tate Liverpool, in het noord-westen, en Tate St Ives, in Cornwall, in het zuid-westen. De hele Tate collectie is online beschikbaar.

De Tate Mordern is gevestigd in een in onbruik geraakte elektriciteitscentrale in het hart van Londen. de Tate Modern toont de nationale collectie van internationale moderne kunst. Dit wordt gedefinieerd als kunst sinds 1900. International schilderij pre-1900 en is te vinden in de National Gallery. Tate Modern is voorzien van moderne Britse kunst, waar het bijdraagt ​​aan het verhaal van de moderne kunst, de belangrijkste hedendaagse kunst van Britse kunstenaars is te vinden op zowel de Tate Modern en Tate Britain.

3. De National Gallery

De National Gallery is een van de meest bekende en mooiste museums van Londen. Het museum behoort echt tot een van de beter bezienswaardigheden van Londen. Het museum bevind zich in een mooi nostalgisch klassiek gebouw en heeft meer dan 2300 schilderijen in zijn collectie, binnen de collectie schilderijen hangen er werken van bekende kunstenaren zoals die van Da Vinci, Rembrandt en van Gogh.

De schilderijen stammen af van de 13e eeuw tot het jaar 1900 en zijn officieel eigendom van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk. In tegenstelling tot vergelijkbare kunstmusea is het museum de afgelopen 100 jaar niet genationaliseerd. Als kunst liefhebber is dit museum zeker een bezoekje waard, je zult genieten van alle kunst die te bewonderen is binnen het museum.
Ook is er een digitaal informatie centrum beschikbaar in de Sainsbury Wing van het National Gallery museum, daar kunt u uw eigen gepersonaliseerde rondleiding door het enorme museum samenstellen, zo weet u zeker dat u geen dingen zult missen die je graag zou willen zien. Normaliter is de entree gratis, dit wil nog wel is afwijken in verband met speciale tentoonstellingen

4. Natural History Museum

Het Natural History Museum is het grootste natuurhistorisch museum van Groot-Brittannië. Het museum behoort tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties ter wereld.
Het museum is gelegen aan de Cromwell Road in Londen en is in de meeste gevallen gratis te bezoeken. Het Natural History Museum in Londen is echt een grote bezienswaardigheid en daarom zeker een bezoek waard.

Activiteiten:
Het museum bied een tal van activiteiten en evenementen wat uw bezoek nog indrukwekkender maakt. De meeste evenementen zijn gratis met een paar kleine uitzonderingen.
Zo is er voor kinderen bijvoorbeeld de poppenkastvoorstelling waarbij er met een leukvoorstelling de kinderen iets wordt geleerd over dieren, natuur en het leven.

Galerijen:
Het Natural History Museum is verdeeld in 4 gedeeltes de Orange Zone, Blue Zone, Green Zone en de Red zone. Iedere zone kent zijn eigen galerijen dit varieert van de natuur in de wildlife garden tot de fossielen vanuit Groot-Brittannië. Je kunt een uitgebreide plattegrond downloaden vanaf de website of deze kopen in het museum voor maar 1 pond.

Dorst en Honger?
Bent u na een lange wandeling door het museum wel toe aan een hapje en een drankje dan hoeft u zich in dit museum geen zorgen te maken. Het museum beschikt over 1 restaurant, 2 cafés, 1 snackbar en in het geval u uw eigen lunch mee heeft gebracht kunt u ook gebruik maken van het picknick gebied binnen het museum.

Hoe is het museum te bereiken?
Met de bus kunt u de volgende routes nemen 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414 en C1.
Met de metro kunt u richting het Station South Kensington gaan waar het museum op loopafstand vandaag ligt.

5. London Eye

De London Eye is een gigantisch reuzenrad in Londen met een hoogte van 135 meter en een gewicht van 1700ton is dit een echte bezienswaardigheid van het hartje Londen. Het reuzenrad is gevestigd aan de rivier de Theems en telt 32 gesloten capsules waarin je een rondje mee kan draaien.

De Londen Eye is gebouwd in 1999 in opdracht van het bedrijf British Airways, het reuzenrad werd gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 daarom word het reuzenrad ook wel het Millennium Wheel genoemd. Bij de opening van de London Eye had het reuzenrad gelijk een record op naam staan het was het grootste reuzenrad ter wereld, maar dit was helaas van korte duur want inmiddels hebben enkele anderen reuzenraden het record al overtroffen.

Een ritje in de Londen Eye duurt ongeveer 30 minuten en draait met een gemiddelde snelheid van ongeveer 0.94km/h, doordat het rad zo langzaam draait hoeft het niet te stoppen voor het in en uitstappen van de mensen die er een rondje mee meegaan. Eenmaal bovenin het reuzenrad heb je een spectaculair uizicht met helder weer. Je kunt over de stad Londen kijken en je zult veel mooie dingen zien zoals voetbalstadions en luchthavens en vele andere bezienswaardigheden.

Voordat u een bezoek brengt aan de London Eye raden wij u aan om eerst een kijkje te nemen op de officiële website omdat het kan zijn dat de London Eye gesloten is wegens onderhoud of andere bijzonderheden:

6. Tower Bridge

De Tower Bridge is een historische brug over de rivier de Theems en is opgeleverd in 1894. De brug heeft zijn naam te danken aan de Tower of Londen deze brug is een echte bezienswaardigheid en behoord zeker tot de top bezienswaardigheden van Londen.

De Tower Bridge heeft een lengte van 244 meter, de twee torens van de brug zijn 65 meter hoog. Tussen de 2 torens bevinden zich 2 loopbruggen op een hoogte van 44 meter deze dienen ook ter versteviging van de brug. De bascules van de brug kunnen 83 graden omhoog worden gehaald, dit gebeurt tegenwoordig alleen nog voor speciale evenementen, vroeger werd dit vaak gedaan voor de scheepvaart.

De Tower Bridge tentoonstelling bevindt zich in de beroemdste brug ter wereld en is een onmisbare attractie voor alle bezoekers van Londen. Om u te helpen van uw bezoek een gedenkwaardige gebeurtenis te maken, hebben we hier alle informatie samengevat die u voor uw planning nodig

7. Big Ben

De Big Ben is de bijnaam voor de grote klok in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen. De toren is opgeleverd in 1858 en is nu al ruim 150 jaar oud en uitgegroeid tot een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden in Londen.

De klokkentoren (big ben) is zo een 96,3 meter hoog en is ontworden in de neogotische pugin stijl. De onderste 61 meter van de klok bestaat uit metselwerk met een zandkleurige Anston kalkstenen bekleding. De rest van de hoogte van de klokken toren de Big Ben bestaat uit een frame van gietijzer. De toren vind zijn steun op een betonnen vierkante plaat van 15 meter bij 3 meter dik deze ligt op een diepte van vier meter onder het maaiveld

De klokken toren is door de jaren heen wat scheef gaan staan, dit heeft te maken door de vele werkzaamheden die in Londen onder de grond plaatsvinden, dit komt momenteel nog steeds voor en de klokkentoren gaat elk jaar met 0.9mm schever staan.

Je kunt online op de website van de klokkentoren de klokkentoren van binnen bezichtigen, een zogenaamde “Tour the Clock Tower online” Je vind hier ook allerlei andere leuke informatie over de klokkentoren en zijn klok, zoals de lengte van de wijzers van de klok, of wat er allemaal voor nodig is om de klokkentoren in werking te houden. Ook leggen ze op de website uit hoe de zomer en winter tijd in zijn werk gaat want dan zal de klok een uur voor of achteruit moeten.

Kortom ben je in Londen dan moet je echt een bezichtiging brengen aan de Big Ben. De klokkentoren behoort echt tot een van de vele spectaculaire bezienswaardigheden in Londen

8. Buckingham Palace

Oorspronkelijk was de naam van het Buckingham Palace, Buckingham House dit kwam doordat het in 1705 werd gebouwd als huis van de graaf van Buckingham pas toen het werd gekocht in 1762 door Koning George de derde. De eerste die het paleis permanent ging bewonen was Koningin Victoria. Het huidige aanzicht van het paleis dateert van 1912 toen koning Edward de voorgevel van het paleis liet vermoderniseren. Het paleis behoord tot een van de meest toeristische bezienswaardigheden van Londen.

Sinds 1993 is het in de maanden augustus en september open voor publiek. De koninklijke familie is dan op vakantie. De bezoekers hebben ook de toestemming gekregen van Elizabeth II om de “State Room”, de “Grand Staircase”, de troonzaal en vele andere gebieden, ontworpen door John Nash voor George IV te bezoeken. Men kan ook een kijkje nemen in de “Queen’s Gallery”. Daar hangen meesterwerken van schilders zoals Van Dyck, Rembrandt, Rubens en anderen.

Aflossing van de wacht, De erewacht symboliseert de functie van Hoofd van Defensie van de vorstin. Natuurlijk wordt de Koninklijke Wacht meerdere keren per dag afgelost. Kenmerkend voor de Britse Paleizen is dat dit ‘s morgens met een uitgebreid ceremonieel geschiedt. In de winter geschiedt dit om de andere dag. De aflossing is een toeristische attractie. Dit eeuwenoude ceremonieel is een voorbeeld van de tradities die nog steeds leven aan het Britse hof.

Aan de vlag kun je zien of de koning aanwezig is als de koning aanwezig is hangt de standaard vlag er en zo niet dan word de Union Jack vlag gehesen.

9. Tower of London

De Tower of London is een gebouwen complex in Londen een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen, als u eenmaal bij de Tower of Londen bent kunt u een rondleiding nemen door het kasteel en zo de eeuwen oude geschiedenis ontdekken. De Tower of London is gelegen aan de rivier de Theems, het gebouw heeft in de loop der jaren gediend als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal. De nabijgelegen brug de Tower Bridge heeft zijn naam te danken aan de Tower of London.

In het jaar 1078 begon Willem de Veroveraar met de bouw aan een massieve stenen toren in het centrum van zijn fort. Het fort moest dienen tegen bescherming van de Normandische veroveraars.

Ook was de Tower of London bekend als executie plaats van een tal hooggeplaatste personen, dit omdat lagere veroordeelde mensen altijd werden opgehangen op openbare executie plaatsen buiten de Tower of London.

De Toren werd vroeger bewaart door de Yeomen Warders ook wel bekend als de Beefeaters, Hun functie was vroeger lijfwacht van Hendrik VII en ze bewaakten de Tower met de bijbehorende gevangenis. Tegenwoordig geven ze de toeristen een rondleiding door het gebouwen complex. Om een Yeoman Warder te worden moet men 22 jaar onberispelijke militaire dienst achter de rug hebben.

Dus ga jij de komende periode een bezoek brengen aan de hoofdstad van Engeland vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de Tower of Londen bovendien ben je gelijk in de buurt van de Tower Bridge. Zo kun je dus 2 van grote bezienswaardigheden van Londen in 1 keer bezoeken.

10. Madame Tussauds Londen

Madame Tussauds is een van de populairste bezienswaardigheden van Londen en is echt de moeite waard om een bezoek te brengen. Vooral als u een keer omringd wilt worden door sterren en beroemdheden. Dit museum heeft een tal van beroemdheden en sterren bij elkaar gebracht zodat u ze allemaal in één keer kan bezoeken zoals Angelina Jolie en Brad Pitt en nog vele anderen.

De sterren en beroemdheden in Madam Tussauds zijn gemaakt van was, het zijn wassenbeelden maar op de foto’s die u kunt maken zijn ze niet van echt te onderscheiden en heeft u een mooie foto met een mooi verhaal voor thuis.

Madam Tussauds word met de tijd populairder dit omdat er steeds vernieuwende beelden bij komen maar ook omdat het toegangstarief zeer acceptabel is en je tegen een redelijk scherpe prijs naar binnen kunt.

Je kunt gemakkelijk bij het museum komen, zo kunt u bijvoorbeeld met de metro en stapt u uit bij het station Baker Street dat op 2 minuten van het museum af ligt. Ook licht het museum 10 minuten lopen van het treinstation Marylebone Station.