Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Kamperen tijdens Corona

Veel mensen willen graag op kampeervakantie deze zomer. Maar de grote vraag is natuurlijk; wat kan er wel, en wat mag er niet? Op dit moment (mei 2020) is er nog veel onduidelijk. Verschillende landen willen deze zomervakantie wel toeristen ontvangen, maar weten nog niet op welke schaal dit mogelijk is. Daarnaast is het niet duidelijk of we als Nederlanders wel zomaar door elke willekeurig Europees land kunnen en mogen rijden. Stel dat je op vakantie naar Spanje of Portugal wilt, dan moet je de grenzen van België en Frankrijk passeren. Kamperen in tijden van corona is dus niet zo eenvoudig. In deze blog praten we je bij over de mogelijkheden en waar je op moet letten.

Top-bestemming Reizen v.a. Beoordeling Boeken
vakantiediscounter-logo Egypte €341,00 Bekijk aanbiedingen
d-reizen-logo Canarische eilanden €326,00 Bekijk aanbiedingen
corendon-logo Turkije €167,00 Bekijk aanbiedingen
tui-logo Gambia €299,00 Bekijk aanbiedingen
sunweb-logo Griekenland €199,00 Bekijk aanbiedingen
kras-logo Bonaire & Mexico €1.067,00 Bekijk aanbiedingen
prijsvrij-logo Mauritius & Cuba €782,00 Bekijk aanbiedingen

Kamperen in Nederland met Corona

Allereerst zijn wij groot voorstander van het opzetten van je tent, caravan of vouwwagen op Nederlandse campings. Waarom? Om de Nederlandse ondernemers en economie te stimuleren. Veel eigenaren van vakantieparken in Nederland hebben flinke omzetschade geleden door het coronavirus. Veel boekingen zijn geannuleerd en het toerisme is stil komen te liggen. In Nederland zijn echt heel veel mooie plekjes om te verblijven. Het zal je verbazen hoeveel je nog niet weet van ons land. Juist door een vakantie binnen Nederland te boeken zul je ook qua regelgeving niet voor verrassingen komen te staan. Elk land heeft namelijk zijn eigen gedragsregels.

Waarom moet ik op letten tijdens mijn verblijf op een vakantiepark?

Zoals je weet moeten we 1,5 meter afstand houden tot onze medemens. Voor gezinnen met kinderen is dat uiteraard een ander verhaald. Sowieso gelden voor kinderen jonger dan 12 jaar andere regels omdat het besmettingsgevaar en de gezondheidseffecten daar veel minder groot zijn. Voor volwassenen is dat complexer. Stel dat je gebruik maakt van een tent. Dan moet je voor de afwas naar een gezamenlijk sanitair gebouw. Ook wanneer je naar de WC moet of een douche wilt nemen. Op die plekken is 1,5 meter afstand houden ingewikkelder. Ook de hygiëne regels hiervoor zijn nog wat onduidelijk. Moet na elke douchebeurt het hok worden schoongemaakt?

Coronatips voor op de camping

Om je te helpen bij een zorgeloos verblijf op een vakantiepark of camping hebben we hieronder enkele tips geplaatst:

 • Kies voor een ruime plek indien beschikbaar.
 • Richt je plek zo in dat je voldoende afstand van de openbare weg houdt. 
 • Zorg ervoor dat je maatregelen hebt getroffen voor handen wassen. Zeker wanneer je kinderen hebt is het belangrijk dat er regelmatig handen worden gewassen. 
 • Zorg voor voldoende handdoeken en schoonmaak-doeken. Was deze regelmatig uit. 
 • Vermijd grote groepen.
 • Houdt je aan de lokale richtlijnen.
 • Pas op met entertainment en sportbezigheden. 
 • Maximale veiligheid? Ga dan voor een vakantiehuisje of caravan in plaats van tent (i.v.m. gedeelde sanitaire gebouwen). 
 • Schaf eventueel een kleine verplaatsbare toilet aan voor privé gebruik.
 • Laat je maaltijden bezorgen op de camping (in plaats van naar een restaurant te gaan). 
 • Gebruik een eventuele boodschappenservice of bezorgservice voor de dagelijkse artikelen.

Kamperen in het buitenland

Veel gezinnen hebben de wens om niet in Nederland maar juist in Frankrijk, Italië, Kroatië of Spanje te verblijven. Zoals hierboven al aangegeven is het onduidelijk of je daar met de auto wel kunt komen. Eventueel kun je ook een vliegvakantie naar deze landen boeken. Houdt altijd rekening met het reisadvies van het RIVM en het ministerie van buitenlandse zaken. Let altijd goed op de reviews / ervaringen van andere gasten. Hoe is de kwaliteit van het sanitair / hygiëne? Worden de regels goed opgevolgd? Houdt ook rekening met een eventuele annuleringsverzekering (wellicht verstandig om deze verzekering dit jaar wel af te sluiten?).