Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

De mooiste stranden van Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn mooie stranden en er zijn er genoeg te vinden. Ook al is de economie in Griekenland slecht, de stranden zullen er niet op achteruit gaan. De vakantiebestemming Griekenland staat vaak vooral bekend om de namen Kreta, Samos, Corfu, Rhodos en Lesbos. Aangezien Griekenland uit voornamelijk eilandjes bestaat heeft het veel zee om zich heen. Er zijn zelfs 3 zeeën te vinden aangrenzend aan Griekenland. De middellandse zee, de Ionische zee en de Egeïsche zee. Veel mensen kiezen er toch jaarlijks voor om op vakantie naar Griekenland te gaan. Zo dragen ze ook bij aan de economie van Griekenland, want de economie van Griekenland bestaat voor 15% uit de inkomsten van toerisme.

Ontdek het prachtige Navagio

Een van de stranden die perfect is om te verblijven tijdens je vakantie Griekenland is Navagio beach. Het is een afgelegen eiland ver van de bewoonde wereld. Je kunt er alleen komen per boot. Er zijn een hoop witte rotsen te vinden en op het strand kun je naar het scheepswrak kijken dat jaren geleden aangespoeld is. Pythagorian beach is ook een strandje dat ontzettend gezellig is. Het is geen goede plek als je van zwemmen houdt, maar het is gezellig om te borrelen of er een lekker wandeling te maken. Voor de uitgestrekte stranden kun je terecht op het strand Falasarna. Het is een plek op Kreta en ligt dicht bij het stadje Chania. Dan heb je ook nog Lalaria beach. Net als Navagio beach is dit een strand waar je heerlijk kan zonnen en is ook bereikbaar alleen per boot.

Snorkelen in de Griekse zee
Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen op de verschillende plekken en stranden om te gaan snorkelen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in Griekenland en overal is wel een school te vinden waar je eventueel ook nog zou kunnen gaan duiken.