Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

12 bezienswaardigheden in Zakynthos

Het zomerseizoen is weer in aantocht en het aanbod van de meeste touroperators is alweer online te vinden. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van alle Zakynthos bezienswaardigheden. Wij als Zakynthos ervaringsdeskundigen bevelen u deze bestemmingen en accommodaties ook van harte aan. Hieronder vind je onze lijst met de 12 beste bezienswaardigheden rondom Zakynthos.

1. Agios Sostis

Het kleine en gezellige kustdorpje Agios Sostis ligt verscholen tussen de olijfboomgaarden. Deze leuke bestemming ligt direct aan de zee, waar u van de zon en het water kunt genieten vanaf een langgerekt, smal strand. In de rustige straatjes die hier direct achter liggen, is het leuk struinen en winkeltjes kijken. Deze straatjes zijn nagenoeg autovrij, en herbergen leuke restaurantjes en cafétjes met gezellige terrasjes. De restaurants, met internationale en Griekse keuken, hebben vaak een terras met uitzicht op zee. De diepblauwe zee is overal aanwezig, en vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht op het kleine eilandje Marathonissi, dat vlak voor de kust ligt. Hier leggen de zeeschildpadden hun eieren. Wie van stappen en uitgaan houdt, is hier ook aan het goede adres. Het bruisende Laganas met een heerlijk en levendig nachtleven, bevindt zich op nauwelijks een kwartiertje lopen. Deze fantastische bestemming is al jaren zeer populair, niet in de laatste plaats onder Nederlanders.

2. Alykanas

Alykanas is een klein en rustig dorpje, gelegen langs de doorgaande weg. Er is een lang zandstrand dat overloopt in het strand van de naastgelegen plaats Alykes, waar u meer faciliteiten vindt. Het kleine centrum met een aantal restaurants, (openlucht)bars en souvenirwinkels ligt iets landinwaarts. Klein centrum met een aantal restaurants, bars, souvenirwinkels en minimarkten langs de doorgaande weg. Alykanas telt ca. 15 horecagelegenheden en niet meer dan 10 kleine winkeltjes.

3. Argassi

Argassi ligt aan de zuidoostkust van het Griekse eiland Zakynthos. Deze badplaats ligt aan het begin van een landtong, die gekenmerkt wordt door een rotsachtige hoge heuvel. De kust van Argassi is grillig, met dichtbeboste rotsheuvels die tot in zee lopen. Ten zuidwesten van Argassi ligt een vlak gebied met akkertjes, wijngaarden en olijfboomgaarden. In het centrum van Argassi is een gezellige mengeling van toeristenwinkels en eetgelegenheden te vinden. Het bestaat uit een deel van de kustweg en een zijweg daarvan. Argassi heeft een bruisend nachtleven. Er is dan ook een grote diversiteit aan uitgaansgelegenheden. Deze levendige Griekse badplaats wordt veel door Engelse toeristen bezocht. Een bekende toeristische attractie is de Venetiaanse brug, die er nog ligt.

4. Kalamaki

Kalamaki is een kleine, rustige badplaats met een overzichtelijk centrum, dat aan een grote baai is gelegen. Het is een perfecte badplaats voor gezinnen met kinderen omdat het een langzaam aflopend zandstrand heeft. Omdat alle gebouwen maximaal drie verdiepingen hoog zijn, ziet Kalamaki er gezellig en aantrekkelijk uit. Er is één hoofdweg die van Kalamaki naar Laganas gaat (ca. 3 km). Met de bus of een taxi is deze plaats gemakkelijk te bereiken, zodat u hier ook eens een kijkje kunt nemen. Zakynthos-Stad ligt op ongeveer 6 kilometer afstand. De baai waaraan Kalamaki ligt is beschermd natuurgebied. Dit omdat de Caretta-schildpadden hier hun broedplaatsen hebben en het strand van Kalamaki de belangrijkste broedplaats is. Kortom, een aanrader voor de natuur- en Griekenlandliefhebber die de gezelligheid en rust van het echte Griekse leven wil combineren.

5. Kyllini

Kyllini is een kleine en gemoedelijke badplaats waar u voornamelijk hotels zult aantreffen. Het dorpje, dat iets meer dan 2000 inwoners telt, trekt veel bezoekers die afkomen op de bijzondere warmwaterbronnen die zich er bevinden. Kyllini ligt aan een lang zandstrand. De begroeide duinen scheiden het strand van de hotels.

6. Laganas

Laganas is de bekendste en populairste badplaats van het heerlijke vakantie-eiland Zakynthos. Deze enigszins langgerekte plaats ligt direct aan een baai met een heerlijk uitgestrekt zandstrand. In het bruisende centrum zijn veel tavernes, winkeltjes, terrasjes en barretjes die voornamelijk aan de lange hoofdstraat liggen.

7. Limni Keriou

Limni Keriou is een klein dorp, gelegen in de westelijke ‘been’ van het eiland, aan het strand. In de directe omgeving vindt u mooie natuur. Het rustige badplaatsje ligt aan een fraaie baai, dat enkel bestaat uit een invalsweg met hierlangs enkele accommodaties. Bij de stranden is een kade met een kleine reeks tavernes. Er zijn twee smalle strandjes, een met kiezels en een met zand.

8. Lithakia

Lithakia is een leuk en gezellig klein plaatsje, gelegen in een groene omgeving. Hier kunt u heerlijk tot rust komen. Ideaal voor vakantiegangers die het prettig vinden om tijdens hun welverdiende vakantie niet teveel andere vakantiegangers tegen te komen. In Lithakia kunt u de oorspronkelijke Griekse sferen nog in proeven.

9. Porto Koukla

Koukla is een wijk van Agios Sostis, heeft geen centrum en bestaat eigenlijk uit niet meer drie hotels, een minimarkt en een strand. De hotels liggen langs de kust. Ideaal voor vakantiegangers die niet in een al te levendige omgeving willen verblijven, maar die winkels en een bruisend uitgaansleven wel graag binnen handbereik hebben.

10. Sarakina

Sarakina is een klein, rustig en gemoedelijk dorpje, dat op ca. 1000 meter van de levendige en bruisende kustplaats Laganas ligt. Ideaal voor vakantiegangers die een rustig verblijf willen combineren met de luxe alle mogelijke faciliteiten binnen handbereik te hebben.

11. Tsilivi

Tsilivi ligt ten noorden van Zakynthos-Stad (ca. 6 km afstand) en is een kleine en rustige badplaats. Het ligt tussen hoge rotsen in en Tsilivi Beach heeft een mooi zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee. In de gezellige hoofdstraat zijn veel winkels, restaurants en bars te vinden. Vanuit Tsilivi kunt u ook vele interessante excursies boeken, een tocht maken door het groene achterland of diverse watersporten beoefenen. Maar natuurlijk kunt u hier ook heerlijk genieten van een geweldige strandvakantie. Het nachtleven is levendig, maar er zijn ook vele rustige barretjes en terrassen.

12. Vassilikos

Een ideale bestemming voor vakantiegangers die rust, natuur en prachtige stranden zoeken. Vassilikos ligt een uitgestrekte kuststrook, wordt de plaats omgeven door olijfboomgaarden en pijnboombossen. Verspreid tussen deze olijfboomgaarden liggen huizen, hotels en gezellige kleine restaurants. Vassilikos is rijk aan een prachtige natuur, en de plaats biedt zijn bezoekers verschillende geweldige stranden. In de omgeving van Vassilikos bevinden zich enkele concentraties van gezellige barretjes en eethuisjes waar genoten kan worden van de heerlijkste gerechten en drankjes. De kust van Vassilikos is grillig en rotsachtig, waardoor deze badplaats een ruwe doch sprookjesachtige uitstraling krijgt. De kronkelige wegen in het dorp zijn deels onverhard en sterk hellend. De accommodaties bestaan voornamelijk uit kleine appartementengebouwen en enkele grote hotels.