Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 10 bezienswaardigheden voor je last minute naar Marmaris

Een van de meest populaire badplaatsen voor een last minute Turkije is Marmaris. Iedere zomer barst deze stad aan de Lycische Kust uit zijn voegen door de vele toeristen. Toch is het er nooit vervelend druk. Eerder gezellig druk. De prachtige standen, smakelijke baklava en gezellige raki van typisch Turkije zijn je waarschijnlijk wel bekend, maar Marmaris heel wat meer te bieden. Wij hebben de top 10 van bezienswaardigheden in Marmaris voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je moet zijn.

  • Het goudkleurige strand Long Beach

En dat het goudkeurige zandstrand van Marmaris lang is, is een understatement. Over een lengte van 10 kilometer kun jij je handdoek neerleggen en je tenen in het warme zand steken. De meeste hotels I staan aan Long Beach en de Middellandse Zee, dus na het ontbijt met Turks stokbrood stap je zo het strand op.

  • Jachthaven Netsel Marmaris

De meest chique en meest luxe jachthaven van heel Turkije is Netsel Marmaris. Van goede restaurants tot designerwinkels en van sfeervolle terrasjes tot hippe bars; ze staan hier. En dat tussen de imposante cruiseschepen en peperdure jachten die hier aanleggen. Netsel Marmaris is dé ‘place to be’ voor een bruisende avond uit.

  • Kasteel van Marmaris

Als je een Turkse thee drinkt bij een van de terrassen in de haven zie je het middeleeuwse kasteel al pronken. Marmaris Castle staat op een rots boven de haven. Tegenwoordig vind je in het kasteel een museum waar aardewerk, glaswerk en tapijten uit historische tijden tentoon worden gesteld. Al is wandelen over de dikke muren en uitkijken over de Middellandse Zee net zo indrukwekkend.

  • Winkelen op de Bazaar

Winkeltjes met handgemaakte sieraden, kraampjes waar kleurrijke kruiden worden uitgestald en eetstalletjes waar lokale producten worden verkocht; op de bazaar van Marmaris draaien je zintuigen overuren. Smeer je goed in. Grote delen van de markt mogen dan wel overdekt zijn, andere delen hebben alleen wat doeken die niet alle zonnestralen tegenhouden.

  • Het uitgaansleven in Barstreet

Kijken en bekeken worden. Daar draait het ’s avonds om in Barstreet. Marmaris kent een hip uitgaansleven met luxe loungebarretjes, chique cafés en heuse openluchtdiscotheken. Zwoele nachten zijn hier verzekerd. Helemaal als je bedenkt dat de cocktails maar een paar euro kosten en dat de beste dj’s ter wereld worden ingevlogen om plaatjes te draaien.

  • Aquadream Waterpark Marmaris

Verblijf je niet in een luxe hotel met waterpark? Dan is het Aquadream waterpark in Marmaris een bezoek waard. Op de hete dagen zorgen de spetterende glijbanen en meerdere zwembaden niet alleen voor pret, maar ook voor verkoeling. En met namen als ‘Kamikaze’ en ‘Tunnel Free Fall’ wordt het een spectaculaire dag.

  • Snorkelen in de azuurblauwe baaien

Rondom Marmaris liggen schilderachtige baaien en schilderachtige dorpjes zoals İçmeler. Tijdens een boottocht kun je deze azuurblauwe baaien bezoeken en snorkelen in het helderblauwe water. Het uitzicht op de heuvels vol pijnbomen en oleanders én de witgekalkte huizen zorgen voor een romantisch uitzicht. Vergeet de camera dus niet mee te nemen.

  • Marmaris National Park

Perfect voor de natuurliefhebbers. De steile bergpaden en groene bossen zijn het best te verkennen tijdens een georganiseerde jeepsafari. Vooral omdat je dan unieke plekjes, zoals de watervallen van Jezus Beach, aandoet. Vergeet je badkleding niet, want bij deze watervallen mag je zwemmen en het zand van je huid afspoelen.

  • Kustplaats Dalyan

Het is een dik uur rijden, maar een excursie naar Dalyan vergeet je nooit meer. Dat komt omdat bij dit kustplaatsje Karetschildpadden hun eitjes leggen op het Iztuzu-strand. Onder leiding van een gids kun je dit natuurspektakel ’s avonds vanaf een afstandje bekijken. Bewonder daarna meteen de Kaunische rotsgraven langs de Dalyan rivier die mystiek verlicht worden

  • Varen van Marmaris naar het Griekse Rhodos

Twee landen bezoeken in één vakantie doe je als je van Marmaris naar Rhodos vaart. Het Griekse eiland ligt op zo’n driekwartier varen met de lokale ferry. Voor cultuurliefhebbers een must. Vooral omdat Rhodos-stad tussen middeleeuwse stadsmuren in ligt. Flaneer door de smalle straatjes, smul van de Griekse keuken en bewonder het bekende Grootmeesterspaleis voordat de ferry weer terugvaart naar Turkije.

Accomodaties in Marmaris

Tijdens je bezoek aan Marmaris heb je de mogelijkheid om te kiezen uit heel veel verschillende soorten hotels. Zowel all-inclusive resorts als kleinere B&B’s en hostels. Wij hebben voor jou de beste hotels van Marmaris op een rijtje gezet. Turkije heeft voor zowel gezinnen met kinderen als voor stellen veel te bieden. Wil je een hotel gelegen aan het strand, in het centrum of juist ergens op een afgelegen plek? Alles in mogelijk!