Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Side

U wilt op vakantie naar Side? Een prima keuze, want Turkije is een ideale vakantiebestemming voor strand- en cultuurliefhebbers. Deze stad staat bekend als de meest sfeervolle bestemming van Turkije. Op deze website kunt terecht voor een selectie van aanbiedingen van diverse vliegmaatschappijen. Wij maken het zoeken en boeken van een vakantie in Side gemakkelijk én voordelig voor u!

Waarom is Side zo populair?

Side is een voormalig vissersdorp gelegen op een schiereiland, en één van de bekendste historische plaatsen van Turkije. Deze plaats werd namelijk al in de zevende eeuw voor Christus gesticht, was ooit onder invloed van piraten en had een internationaal bekende slavenmarkt. Door deze rijke geschiedenis is het daarom een soort openluchtmuseum waar u vrij wandelend de vele bezienswaardigheden kunt bekijken. Maar een groot deel van de populariteit dankt de plaats aan de omgeving. Prachtige zandstranden, een mooi beboste omgeving; velen kiezen daarom voor deze vakantie. Anderen komen voor het bruisende culturele leven, met als uitschieter het International Culture & Art Festival, en activiteiten als paardrijden, jeeptochten maken en raften over de Koprulu rivier. Een vakantie in Side betekent in ieder geval geen moment verveling!

Simpel en voordelig boeken
Op deze website hebben wij de beste aanbiedingen voor een vakantie voor u geselecteerd. U kunt de verschillende reizen en accommodaties op simpele wijze met elkaar vergelijken, zodat u precies de juiste reis kiest, voor een zeer schappelijke prijs. Wacht niet langer, en bekijk nu ons aanbod voor een perfecte reis!

Activiteiten en bezienswaardigheden in Side (Turkije)

De haven van Antalya
Antalya ligt op een kleine afstand van Side en is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Hier vind je grote markten en een grote jachthaven waar altijd mooie cruises te vinden zijn. Heb jij zin om even te shoppen dan is Antalya een aanrader, je vind hier een groot winkelcentrum in het historische gedeelte van Antalya. Daarnaast kent Antalya nog een historische Romeinse haven die wordt gezien als de mooiste van Turkije. Dit is echt een geschiedenis die de liefhebbers niet moeten missen. In Side worden diverse excursies georganiseerd naar Antalya. Voor een kleine prijs kun je hier de hele dag vertoeven.

Aquapark
Dichtbij, op ongeveer een half uur van Side, ligt één van de grootste aquaparken van Turkije. Hier vind je de grootste glijbanen en allerlei andere prachtige waterattracties. Laat je goed informeren, eens in de zoveel tijd kun je hier namelijk met dolfijnen zwemmen!

Oude centrum – Manavgat
Manavgat is een plaats die dicht bij Side gelegen is. Deze stad kent een leuk en gezellig centrum waar je leuke koopjes kunt doen. Op de dagen maandag en donderdag wordt hier een markt gehouden. Het centrum kent daarnaast ook nog eens leuke winkeltjes. Ben je in Side en wil je graag even een ander stukje Turkije zien dan is Manavgat absoluut aan te raden.

Watervallen – Manavgat
Op maar ongeveer tien minuten van Side bevinden zich prachtige watervallen. Je hebt de mogelijkheid om deze watervallen te bezichtigen vanaf het vaste land maar je kunt ook een boottocht maken door de Manavgat rivier. Vanaf de boot kun je genieten van het prachtige mooie landschap van Turkije terwijl je lekker op zee zit.

Vogels Spotten
Side ligt op een prachtige plek in Turkije in het middelpunt van Europa, Azië en Afrika. In Side zijn enorm veel vogels te vinden. Vooral in de lentemaanden kun je perfect vogels spotten, meer dan honderd verschillende vogels zul je te zien krijgen. Denk hierbij ook aan speciale vogels zoals ooievaars en roofvogels. Absoluut een leuke activiteit voor de vogelliefhebber.

Duiken
Het duiken in Side is enorm populair geworden. Er zijn tegenwoordig veel duikscholen te vinden waar je zelfs een officieel duikcertificaat kunt halen. In de mooie heldere zee rondom Side kom je prachtige vissen tegen.

Jeep safari
Vanaf Side zijn er diverse routes beschikbaar om op jeep safari te gaan. Je kunt in Side een excursie boeken en de gids neemt je mee over kronkelende landweggetjes door het bergachtige gebied van Side.