Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Antalya

Een vakantie boeken naar Antalya; dat is even helemaal weg zijn onder de verwarmende zon van de Turkse Rivièra. In deze blog kunt u informatie vinden over alles wat maar met deze vakantie te maken heeft. Of het nu gaat om het boeken van een reis of over uitgaan in deze geweldige Turkse stad; u vindt het hier. Antalya in Turkije is dé badplaats om uw vakantie in Turkije te vieren. Er zijn veel hotels te vinden in alle prijscategorieën en van verschillende groottes. Bovendien is er altijd iets te doen tijdens een vakantie zoals lekker bakken aan het strand of een actieve jeepsafari. Beslist u het liefst op het laatste moment? Hier is voldoende keuze voor een last minute. Voor ieder wat wils met een vakantie naar Antalya dus!

Achtergrondinformatie
Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Turkije. Het is een badplaats aan de Middellandse Zee met rond de 680.000 inwoners. De stad ligt aan de wonderschone baai van Antaya, waar de hoofdstad overigens haar naam aan te danken heeft. Een van de grootste bronnen van inkomsten is het toerisme. Antalya trekt zoveel vakantiegangers, omdat het een mooi oud centrum heeft en natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de baai.

Je vindt er twee stranden die wereldwijd bekend staan vanwege hun natuurschoon. Konyaalti Beach is een kiezelstrand met een lengte van maar liefst 7 kilometer. Het ligt aan de westkant. Veel van de accommodaties van Antalya liggen aan Konyaalti Beach en er zijn ook veel gezellige restaurants, bars en cafés te vinden aan dit strand. Het is een van de belangrijkste vakantieoorden van het Westen van het land. Het is een zeer fraaie stad met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende zeehaven, diverse bazaars en het heeft een pittoresk oud stadsgedeelte. U zult u in de sprookjes van 1001 nachten wanen tijdens een vakantie naar Antalya.

Zeehaven
De zeehaven geniet wereldwijd bekendheid. Het is één van de mooiste havens van Turkije. U vindt er talloze winkeltjes, barretjes en restaurantjes zijn. Antalya heeft mooie zand- en kiezelstranden waar u diverse watersporten kunt beoefenen. Kortom,  een ideale combinatie van mooi weer, cultuur en strandbezoek. Konyaalti Beach is beloond met de blauwe vlag die staat voor een schoon en veilig strand. U zult versteld staan van dit prachtige strand.

Lara Beach
Lara Beach Antalya is een breed zandstrand dat op 16 kilometer afstand van de stadskern van de plaats ligt. Het strand is wereldberoemd vanwege de Düden watervallen die aan het strand in zee stromen. Dit is een geweldig natuurfenomeen dat u echt moet zien tijdens uw vakantie. Om het strand heen liggen diverse luxe hotels en resorts, vaak met hun eigen privéstranden, zwembaden en soms zelfs golfbanen. Hier zijn werkelijk alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke Antalya vakantie.

Wat kun je verwachten van Antalya?

Vergeet bij je lastminute vakantie niet om ook de bezienswaardigheden in Turkije te bekijken, want anders kom je erg bedrogen uit. Antalya heeft hele mooie nationale parken die je zeker moet zien, zoals de watervallen park. Dan is er ook nog de oude stad die je zeker gezien moet hebben, waar ook de Poort van Hadrianus staat. Antalya word elke jaar door miljoenen toeristen bezocht en het staat tegenwoordig bekend als de toeristen hoofdstad van Turkije. Het is een hele mooie badplaats aan de Turkse Rivièra. Antalya is de bestemming als je op zoek bent naar zon, zee, strand en luxe. Je verblijft goedkoop in de 4 of 5 sterren hotels waar je in van alles wordt voorzien. Vergeleken met de 4 en 5 sterren hotels van Nederland, Spanje, Duitsland of Frankrijk zijn die van Antalya heel goedkoop. Je kunt al 14 dagen all inclusieve verblijven in een 5 sterren hotel voor maar 700 euro per persoon. Dit komt vooral door het feit dat ze in Turkije een eigen munteenheid gebruiken en niet de euro.

Nationale parken
Onder de mooiste bezienswaardigheden Antalya behoren zeker de nationale parken. Je zult je ogen niet geloven, want vaak lijkt het gewoon iets uit de film. Natuurliefhebbers zullen dan ook in de zevende hemel zijn. In de Gulluk Dagi nationale park kun je de mooiste flora en fauna bekijken dat Turkije te bieden heeft. Je vindt in het park ook nog historische gebouwen terug, waarvan sommige uit de Romeinse tijd. Heb je altijd een spectaculaire waterval willen zien, waar je ook nog eens in kunt zwemmen? Dan moet je zeker naar de Kursunlu watervallen park. Je zult werkelijk je ogen niet geloven.

De oude stad
De oude stad Kaleiçi behoort ook zeker tot de bezienswaardigheden Antalya, die je zeker gezien moet hebben. Het oude stad stamt uit de tijd voor de Romeinse Rijk en werd later door de Romeinen verovert. Het werd een belangrijke haven gemaakt voor het Romeinse Rijk. In de oude stad vind je dan ook hele mooie en historische gebouwen. Bij de top bezienswaardigheden Antalya hoort zeker de Poort van Hadrianus dat toegang biedt tot het oude stad. Het stamt uit de tijd van het Romeinse Rijk en is naar een Romeinse keizer vernoemd voor wiens bezoek de poort werd gebouwd.

Geschiedenis van Sinterklaas
Veel kinderen denken dat Sinterklaas uit Spanje komt, maar alle volwassenen weten dat de echte Sinterklaas in Turkije woonde. Bij de top bezienswaardigheden Antalya hoort dan ook zeker de geboorteplaats van Sinterklaas. Je kunt in Demre de geboorteplaats van Sinterklaas bezoeken en ook zijn kerk zien. In Demre staat de kerk van Sint Nicolaas en het museum gewijd aan de geliefde heilige man.