Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Luchthaven tips voor vliegen naar Cyprus

Op het zuidelijke deel van Cyprus zijn twee internationale vliegvelden. De eerste vliegveld is in het Westelijke deel van Cyprus en heet Pafos (Paphos) International Airport en het tweede vliegveld is in het Zuidelijke deel van Cyprus en heet Larnaka (Larnaca) International Airport. Cyprus bezoeken betekent bijna vanzelfsprekend dat u met het vliegtuig komt. De enige manier om dat legaal te doen is door via een vliegveld Cyprus binnen te komen, en dat kan door een van de twee onderstaande, internationale vliegvelden te gebruiken.

Mocht u een vliegveld in het bezette Turkse deel gebruiken om het Europese deel van Cyprus te bezoeken dan bent u illegaal bezig. Uitgezonderd natuurlijk een dagje uit naar het Europese deel van Nicosia; dit kan echter alleen lopend in het centrum van Nicosia en niet bijvoorbeeld met een huurauto. De douane voorschriften op het vliegveld Cyprus zijn, vanwege het feit dat Cyprus een volwaardig lid van de E.U. is, gelijk aan die van Nederland. Klik hier voor de douanesite in Nederland.

Larnaka International Airport (het grootste vliegveld van Cyprus) ligt;

 • 5 km van de stad Larnaca
 • 15 km van de stad Oroklini
 • 50 km van de stad Lefkosia (Nicosia)
 • 70 km van de stad Lemesos (Limassol)
 • 50 km van de stad Agia Napa (Ayia Napa)
 • 140 km van de stad Pafos (Paphos)

Vluchtinformatie betreffende het Larnaka vliegveld is 24 uur per dag op te vragen via telefoonnummer 77778833 (lokaal) en +357 25 123022 (internationaal). Iedere dag tussen 08.00 en 23.00 uur wordt u persoonlijk door een telefoniste van het vliegveld te woord gestaan om uw vragen te beantwoorden. Op het vliegveld is ook aanwezig; een kantoor van de belasting voor teruggave BTW (VAT), belastingvrije shops, een kantoor van de Cyprus Tourism Organisation en een wisselkantoor / bank en veel meer dingen die op een vliegveld te vinden zijn.

Pafos International Airport (het tweede vliegveld van Cyprus) ligt;

 • 15 km ten oosten van de stad Pafos
 • 142 km van de stad Lefkosia (Nicosia)
 • 63 km van de stad Lemesos (Limassol)
 • 50 km van de stad Polis
 • 130 km van de stad Larnaka (Larnaca)

Op het vliegveld vind u ook; een belastingvrij shop gedeelte, een kantoor van de Cyprus Tourism Organisation en een wisselkantoor / bank en veel andere dingen die u standaard op een vliegveld vind. Wij van vakanty.nl laten u graag zien dat behalve de vliegvelden ook de steden waar u landt erg verschillend kunnen zijn. Larnaka is meer voor de rust en Pafos is meer het uitgaansgedeelte van Cyprus. U kunt via ons altijd een scherpe last minute aanbieding of all inclusive vakantie in Cyprus boeken.